Elektronika és elektrotechnika ágazat

Villanyszerelő

Lehetséges szakmairányok: Épületvillamosság szakmairány, Villamoshálózat szakmairány, Villamos készülék és berendezésszerelő szakmairány.

A villanyszerelő épületek, létesítmények és hálózatok hagyományos és intelligens villamos és napelemes rendszerének kialakítását végző szakember. Az ipari és kommunális létesítmények villamos berendezésének szerelése során kapcsoló- és elosztóberendezést telepít, ipari energiaelosztó vezetéket, szabadvezetéket, kábelt, vezérlő- és szabályozókészüléket, berendezést szerel, javít. Feladatkörébe tartozik a villamos ellenőrző mérések, vizsgálatok és beállítások elvégzése is.

Ajánlott mindazon fiatalok számára, akiket nemcsak vonz a villamosság, de készek a felelős munkavégzésre egy olyan szakmában, amely napjainkra rendkívül felértékelődött. A szakma jó perspektívát és változatos feladatokat kínál.

Képzési formák:

– Nappali rendszerű képzés: Elektronika és elektrotechnika ágazat 2 éves szakképzés vagy 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

– Esti felnőttképzés: Elektronika és elektrotechnika ágazat 1,5 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

MoRE Popular Course Categories


Business

38 Courses


Photography

82 Courses


Code

122 Courses


Cooking

55 Courses


Finance

58 Courses


Art

30 Courses